4 skovduer - ældre duer kan bruges
suppevisk
1 løg
4 hele nelliker
8-10 hele peberkorn
2 laurbærblade
evt. 10-15 porseblade
Sauce:
50 g smør/margarine
1 lille revet æble
1 lille revet løg
4 spsk hvedemel
suppe
koncentreret tomatpuré
Løskogte ris: ¾-1 dl rå ris pr. person
Frosne ærter
Læg duerne i en gryde, dæk dem med vand, bring dem i kog og fjern
skummet.
Tilsæt salt, suppevisk, løg, hvori er sat 4 hele nelliker, peberkorn,
laurbærblade og evt. porseblade.
Kog duerne ved svag varme til de er møre, ca. 2 timer, men afhængigt af
duernes alder.
Tag en due op og prøv forsigtigt, om kødet kan løsnes fra benene.
Si suppen.
Tilbered saucen som afbagning.
Smelt fedtstoffet i gryden, kom æble og løg i og svits det let, før melet
bages sammen med det og suppen tilsættes.
Smag saucen til med koncentreret tomatpuré.
De løskogte ris blandes med de optøede, varme ærter og lægges på et
fad.
Duerne deles i halve og lægges på risene.
Hæld lidt af saucen oven.