Damp fisken i mikroovn 5-10
min ved højeste effekt. Torsken er klar, når kødet er mælkehvidt. De hårdkogte
æg hakkes, rødbederne ligeså.
#
750 g torskefilet
4-5 hårdkogte æg
10 skiver syltede rødbeder
5 gulerødder
saft af 1 citron
2 spsk sukker
50 g smør eller stegemargarine
3 spsk stærk sennep evt. fiskesennep
1 l. mælk
4 spsk hvedemel
*
Damp fisken i mikroovn 5-10 min ved højeste effekt.
Torsken er klar, når kødet er mælkehvidt.
De hårdkogte æg hakkes, rødbederne ligeså.
Gulerodssalat: Gulerødder rives.
Citronen presses og saften blandes med sukker.
Blandes med gulerødderne.
Smørsauce:
Smørret smeltes og smages til med sennep, salt og peber.
Opbagt hvid sauce:
100 g smør smeltes, ikke brunes! - ca. 3-4 spsk hvedemel røres i.
Mælken (gerne let opvarmet) kommes i efterhånden som saucen røres tyk.
Dette ved midddelvarme i en tykbundet gryde.
Saucen bringes ved middelvarme til kogepunktet.
Sluttelig kommes mælk i, til en passende konsistens.
Æg, rødbeder, gulerodssalat serveres med fisk, kogte kartofler og de 2 saucer.