2 store rødspætter
salt og peber
1½ spsk smør eller margarine
3 spsk hvedemel
1 bdt klippet persille
½ bdt klippet dild
½ bakke finhakket karse
1 spsk cremefraiche
Tilbehør: kogte kartofler
*
Rens rødspætterne, salt dem og lad dem ligge 10 minutter.
Skær dem i hver 2 stykker på langs, skyl dem og læg dem i så meget kogende vand, tilsat salt, at det akkurat dækker.
Lad det koge 2 minutter, sluk for varmen og lad gryden stå i endnu 5 minutter - rødspætterne skal være mælkehvide og slippe benene.
Si 3,5 dl suppe fra og bring den i kog i en anden gryde.
Jævn med en smørbolle af smør eller margarine og hvedemel og tilsæt de findelte krydderurter.
Rør cremefraiche i og smag saucen til med peber.
Server den samt kogte kartofler til rødspætterne.