Engelsk oksekødsgryde minder meget om den danske, og den er god.
Til 5-6 personer + rester til 2 dage Tilberedningstid: 3
timer
#
2 kg oksebov
1 kg kraftben
4-6 gulerødder
¼ lille hvidkålshoved
1 persillerod
½ rodselleri
2 løg
2 store porrer
1 laurbærblad
1 kvist timian
½ bdt persille
salt, hele peberkorn
*
1. Læg hele kødstykket samt ben i en stor gryde og hæld vand
ved, så det dækker.
Bring det i kog og skum grundigt (se Supper & sauce).
2. Rens grønsagerne og bind en suppevisk af grønne
porreblade, laurbærblad, timian og et par per- sillekviste.
Hak resten af persillen.
3. Læg suppevisken i gryden, tilsæt 2 tsk groft salt og ca
10 hele peberkorn.
Lad kødet koge ved svag varme i 2 timer, til det er næsten
mørt.
Læg de rensede grønsager (hele) i gryden og kog dem møre.
4. Tag kød og grønsager op.
Skær kødet i skiver og grønsagerne i mindre stykker, der
anrettes på et stort, dybt fad.
Hæld lidt af den siede suppe over.
Drys med hakket persille.
5. Du kan også koge kartofler i suppen og servere dem til.
Under alle omstændigheder hører der groft brød og sennep til
denne ret.
Tips: Resterne af det kogte kød (minus ben, brusk og fedt)
pakkes i folie.
Holdbarhed 2-3 dage i køleskab.
Hvis du ønsker at fryse kødet ned, gøres det nemmest ved at
lægge det i en plastskål og hælde suppe over, så det dækker. Holdbarhed i
fryser ca. 2 mdr.