Rigtig god hyggemad til en kold vinterdag.
150 g shiitake svampe
35 g nudler
200 g kalkunbryst
8 store upillede rejer
200 g laksefileter
200 g roastbeef
30 g kinakål
200 g gulerødder
1 bundt forårsløg
Tilbehør:
2 l hønsebouillon
sojasauce
3 friske chilipebre
Marinade:
hvidløg
sambal oelek
citronsaft
chili
peber
frisk ingefær
jordnøddeolie
sesamolie
tør sherry
Udblød svampene i vand og skær de hårde stilke væk senere.
Kom også glasnudlerne i vandet et øjeblik, lad dem så dryppe af i en si og klip dem kortere med køkkensaksen.
Kød og fisk skæres i fine strimler og hver slags lægges for sig i en skål.
Gør grønsagerne rene og snit dem i tændstiktynde stave.
Rør marinader til kød og fisk alt efter smag og behag.
For eksempel 2 spsk sojasauce, sesamolie og citronaft til fisken.
Eller 2-3 hakkede hvidløgsfed, noget chilipulver, friskmalet peber og 2-3 spsk jordnøddeolie til oksekødet.
Til kalkunen måske 2 spsk citronsaft, 2 spsk sesamolie og 1 spsk hakket ingefær.
Det er også udmærket uden marinade - kød og fisk smager oså dejligt, hvis det lægges i bouillonen uden videre - frem for alt, hvis der er lækre saucer til.
Men først: bouillonen skal bringes i kog, hvorefter den bliver hældt i gryden eller fonduegryden og stillet på et varmeblus.
Inden da skal alle ingredienser og saucer fyldes i små skåle.
Også sojasaucen skal stå klar.
Skyl de friske chilier og skær dem i ringe - mange gæster kan godt lide, at det er virkelig stærkt.
Til hver gæst skal der være 1 lille si med håndtag - med de normale fonduegafler pirker man forgæves efter godbidderne!
Man tager det, som man har lyst til og ladet det koge 1-2 minutter i den varme bouillon.
Prøv på kryds og tværs og krydr hele tiden på ny.
Til sidst højdepunktet: Den varme bouillonrest til alle - med smagen af mange lykkelige møder i suppegryden.