500 g hakket oksekød
300 g okra
2 fed hvidløg
3 tomater. (ell. ½ dåse flåede)
2 løg
75 g smør ell. margarine
6 dl vand
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk koriander. (stødt)
1 tsk karry
½ tsk stødt chili
½ tsk stødt spidskommen
lidt fint hakket ingefær
Kødet lægges i en gryde ved svag varme. løgene pilles, hakkes groft, og blandes i kødet.
krydderierne, de ituskårne tomater og 2 dl vand røres i, og retten småkoger i 40 minutter under låg.
Fedtstoffet tilsættes, og retten steges igennem ved stærk varme, ca. 10 minutter under omrøring, til væden er fordampet, og kødet er blankt.
Grønsagerne vaskes og skæres i skiver. Stilk og spids kasseres.
hæld grønsagsstykkerne i gryden sammen med det sidste vand.
Lad retten småkoge 15-20 min. til fedtstoffet samler sig på overfladen.
Serveres med tiaparthi ell. pratha.
Tips: Ønskes en ret med mere smag/styrke, fordobles mængden af krydderier.