Nem og dejlig aftensmad bestående af krydrede kødspyd lavet
af hakket lammekød. Serveres med en skøn ærtecreme smagt til citron og
koriander, også selvfølgelig tabbouleh med mynte
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 35 min.
# Ingredienser
Kebab:
400 g lam eller kalv i tern
Marinade:
2 fed knust hvidløg
2 spsk olie
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
1 tsk paprika
Tabbouleh:
2 dl grov bulgur
3 dl grønsagsbouillon
200 g fine ærter
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
salt og peber
4 tomater
½ agurk
3 forårsløg
1 drys frisk mynte
1 drys frisk koriander
Ærtehummus:
250 g fine ærter
1 tsk stødt spidskommen
100 g græsk yoghurt
2 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
¼ bdt.
frisk koriander
*
Kebab:
Vend kødet i en marinade af hvidløg, olie, spidskommen,
koriander, paprika og salt og fordel kødternene på fire spid
Tabbouleh:
Kog bulguren i grønsagsbouillon som anvist på pakken
Bland bulguren med frosne ærter, olivenolie og citronsaft og
lad det stå til blandingen er helt afkølet.
Smag til med salt og peber og bland så med grofthakkede
tomater, agurk i tern, snittede forårsløg og krydderurter.
Ærtehummus:
Kom de optøede ærter i en blender sammen med spidskommen,
yoghurt, hvidløg, citronsaft og koriander.
Blend til ærterne er findelte og smag til med salt og peber.
Steg/grill spiddene 10-12 min. på medium varme og vend dem
jævnligt
Server alle tre dele sammen
Tilbehør: Ristede pitabrød