Billede indsendt af Leif Wolf
# Ingredienser:
Ribbensteg
saltlage
løg
gulerødder
hel sort peber
laurbærblade
hele nelliker
rødbede
rugbrød
* Tilberedning:En ribbensteg med svær lægges i saltlage og hviler i lagen fra den ene dag til den anden.
Saltlagen laves af 160 g salt til 1 l. vand. Kom vandet i gryde, opløs salt.
Tilsæt nogle halve løg, lidt gulerødder, lidt peberkorn, laurbærblade og nelliker.
Kog det op og køl det af.
Når lagen er kold, lægges kødet ned i og står natten over.
Kødet tørres af og forsynes mellem sværene med enkelte laurbærblade og nellikesøm.
Steges langsomt i ovn et par timer til kødet er mørt og sværen sprød.
Serveres koldt med rugbrød til og evt. en syltet rødbede.
Klaus Rifbjerg fik denne ret i sin barndom under navnet Stine Peder Kristensen flæsk, men den har fundet udbredelse over det meste af Nordvendsyssel først under navnet Kristine-flæsk, men i dag hedder det Katrine-flæsk. Slagter Munch i Skagen laver det og slagter Judith i Ålbæk har det også.