# Ingredienser:
Stegeflæsk, helst kødfyldt
laurbærblade
Saltlage:
160 g salt
halve løg
lidt gulerødder
lidt peberkorn
laurbærblade
nelliker
* Tilberedning:
Saltlagen laves af 160 g salt opløst i 1 l. vand i en gryde.
Tilsæt nogle halve løg, lidt gulerødder, lidt peberkorn, laurbærblade og nelliker.
Kog det op og køl det af.
Når lagen er kold, lægges kødet ned i og står natten over.
Kødet tørres af, ridses dybt, der fordeles laurbærblade jævnt i ridserne.
Sæt stegen i en ovn på risten over et stort ovnfast fad med ½ l varm vand, ved 200 °C i 1 ½-2 timer.
Spises til fx. diverse stuvet kål eller grønsager.
Tips: Klaus Rifbjerg fik denne ret i sin barndom under navnet Stine Peder Kristensen flæsk, men den har fundet udbredelse over det meste af Nordvendsyssel først under navnet Kristine-flæsk, men i dag hedder det Katrine flæsk.