Logo

Kartoffelsuppe med champignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelsuppe med champignon

 

Ugens grønne er en lækker suppe med masser af fylde og smag.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min. Fryseegnet

 

#

250 g champignon

1 løg

1 fed hvidløg

1-2 stilke blegselleri

250 g kartofler

15 g smør

1 spsk hvedemel

½ liter bouillon

2½dl mælk

1-2 spsk hakket persille

evt. parmesanost

salt og peber

Tilbehør: brød

*

 

Rens svampene, og skær dem i kvarter.

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Rens bladselleristilkene, og snit dem fint.

Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger.

Brun svampene i en gryde med smør, og tilsæt løg, hvidløg og blegselleri.

Steg under omrøring et par min., og vend kartoflerne i.

 

Rør melet i grønsagerne, og tilsæt bouillon og mælk.

Giv suppen et opkog under omrøring, og lad den simre til kartoflerne er møre ca. 15 min.

Fjern skum, og smag til med salt og peber.

Server suppen i varme, dybe tallerkener, og drys med hakket persille og evt. lidt friskrevet parmesanost.

 

TIPS: Du kan også bruge 30 g tørrede svampe til suppen.

Udblød dem i lunkent vand i 30 min., før du fortsætter som i opskriften.

Si udblødningsvandet gennem et kaffefilter, og brug det i stedet for den samme mængde bouillon.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.822 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her