Ugens grønne er en
lækker suppe med masser af fylde og smag.
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Koge/stegetid: 20 min. Fryseegnet
#
250 g champignon
1 løg
1 fed hvidløg
1-2 stilke
blegselleri
250 g kartofler
15 g smør
1 spsk hvedemel
½ liter bouillon
2½dl mælk
1-2 spsk hakket
persille
evt. parmesanost
salt og peber
Tilbehør: brød
*
Rens svampene, og
skær dem i kvarter.
Pil løg og hvidløg,
og hak dem fint.
Rens
bladselleristilkene, og snit dem fint.
Skræl kartoflerne,
og skær dem i terninger.
Brun svampene i en
gryde med smør, og tilsæt løg, hvidløg og blegselleri.
Steg under omrøring
et par min., og vend kartoflerne i.
Rør melet i grønsagerne,
og tilsæt bouillon og mælk.
Giv suppen et opkog
under omrøring, og lad den simre til kartoflerne er møre ca. 15 min.
Fjern skum, og smag
til med salt og peber.
Server suppen i
varme, dybe tallerkener, og drys med hakket persille og evt. lidt friskrevet
parmesanost.
TIPS: Du kan også
bruge 30 g tørrede svampe til suppen.
Udblød dem i lunkent
vand i 30 min., før du fortsætter som i opskriften.
Si udblødningsvandet
gennem et kaffefilter, og brug det i stedet for den samme mængde bouillon.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin