Logo

Kartoffelsuppe kold eller varm

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelsuppe kold eller varm

 

Denne kolde kartoffelsuppe kaldes også Creme Vichyssoise. Den er opfundet af en fransk køkkenchef på Ritz-Carlton Hotel i New York og opkaldt efter hans hjemby; Vichy. Server gerne suppen med rugbrødschips eller ristet brød.

Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 25-30 min. Fryse-egnet. 4-6 personer

 

# Ingredienser til Kartoffelsuppe kold eller varm:

500 g kartofler

2 porrer

1 fed hvidløg

1 spsk olie eller 15 g smør

1,5 liter lys bouillon

2 dl piskefløde

muskatnød

salt og peber

1 bundt purløg

*

Sådan laves Kartoffelsuppe kold eller varm:

Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.

Rens porrerne og snit dem fint (kun den hvide del).

Pil hvidløgsfeddet og snit det fint.

 

Sauter porrer og hvidløg bløde i olie eller smør og vend kartoflerne i.

Tilsæt bouillon og lad suppen simre, til alt er mørt - ca. 20 min

 

Blend suppen sammen med fløden og si den over i en skål.

Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Lad suppen blive helt kold - du kan også servere suppen varm.

 

Smag den kolde suppe til igen og server den i små skåle eller glas med et drys fintklippet purløg.

 

Tips: Lav dine egne rugbrødchips: Skær rugbrød i meget tynde skiver med en skarp kniv eller på en pålægsmaskine. Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem med olie og drys med flagesalt. Bag dem sprøde i ovnen ved 200 °C i 10-15 min.

Afkøl på en rist og opbevar i en kagedåse.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.082 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her