Logo

Kartoffelpandekage med tomat og ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelpandekage med tomat og ost

 

Reibekuchen er tysk og betyder kartoffelkage, men det er ikke nogen sød kage. Den salte kartoffelpandekage kaldes også ofte rösti og kan serveres med meget forskelligt på toppen.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 45 min.

#

1 kg kartofler

salt og friskkværnet peber

ca 3 spsk olie

1 lille løg

 

Topping:

4 tomater

1 rød snackpeberfrugt

½ løg

100 g mild fast ost

 

Pynt: karse eller anden krydderurt

*

Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af et rivejern.

Dup de revne kartofler tørre med et rent viskestykke, og krydr dem med salt og peber.

 

Pil løget, og hak det fint.

Varm olien på en sliplet-pande, og steg løgene klare i olien.

Bland kartoflerne med løgene, og tryk det sammen til en stor flad pandekage.

Steg den gylden ved jævn varme i ca. 15 min. på hver side.

Vend pandekagen ved hjælp af et stort grydelåg.

 

Læg skiver af tomat, ringe af peberfrugt og løg i et jævnt lag på den bagte kartoffelpandekage.

Drys med ost, og sæt den under den varme ovngrill til osten er smeltet.

Pynt med noget grønt, og server den straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.941 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her