En klassiker fra barndommens dage: kartoffelmos med sprødstegte løg. Passer til næsten alt, og smager også godt uden noget til.
3 løg
25 g smør og 1 spsk (oliven)olie
300 g kartofler
1,5 dl mælk
30 g smør
salt, peber og lidt muskat
purløg
1. Løg hakkes fint og steges gyldenbrune i 25 g smør og 1 spsk (oliven)olie ved mellemvarme og under stadig omrøring.
2. I mellemtiden skylles og skrælles kartoflerne, som koges møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre et øjeblik og mos dem.
3. Mælk og 30 g smør bringes i kog sammen med salt, peber og lidt muskat.
Bland det i kartoffelmosen sammen med løgene og rør det hele godt sammen.
Serveres med et drys af snittet purløg.
Kan serveres sammen med Frikadeller - en anderledes klassiker fra dag 1.
--