Prøv at servere en
lækker kartoffelmos med topping af jordskokker og æbler. Det smager forrygende
og kan nydes som en selvstændig grøn ret eller som tilbehør til kød eller fisk.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
500 g kartofler til
mos
1½ dl cremefraiche
9%
250 g jordskokker
½ spsk olie
1-2 æbler
2 forårsløg
salt og peber
*
Skræl kartoflerne,
skær dem groft ud og kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre ca. 18 min.
Skrub eller skræl
jordskokkerne og skær dem i terninger.
Rist dem på en pande
med olie 3 min.
Tilsæt terninger af
vaskede eller skrællede æbler og steg under omrøring 35 min.
Tilsæt fintsnittede
forårsløg, smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra
kartoflerne og mos dem med en kartoffelmoser eller en stor gaffel.
Rør cremefraiche i
mosen med en træske og smag til med salt og peber.
Server mosen med æble/jordskokblandingen.
Giv brød til eller
server mosen som tilbehør til et stykke kød eller fisk.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin