Logo

Kartoffelgratin med rørhatte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Så hurtigt kan en ganske enkel kartoffelgratin forvandles til en lille, fornem ovnret - blot ved at tilføje rørhatte og gruyere

Så hurtigt kan en ganske enkel kartoffelgratin forvandles til en lille, fornem ovnret - blot ved at tilføje rørhatte og gruyere

 

1,25 dl piskefløde

1,5 dl mælk

10 g tørrede rørhatte

1 fed hvidløg

700 g kartofler

salt og peber

muskat

50 g reven gruyere (ost)

 

1. Varm piskefløde og mælk op. Skyl rørhattene med koldt vand og kom dem i den varme flødemælk.

Tag det hele fra ilden, og lad svampene trække i 10 minutter.

Tag rørhattene op med en hulske og hak dem. Hak hvidløget.

 

2. Skræl kartoflerne, og høvl dem i 2 mm tynde skiver.

Kartoffelskiver, hakkede rørhatte og hvidløg vendes i fløde­mælken og koges i ca. 10 minutter ved middel varme.

Rør flere gange, så kartoflerne ikke brænder på.

Smag kraftigt til med salt, peber og muskat.

 

3 Kartoffelmassen fordeles i en smurt gratinform (24x15 cm).

Drys reven gruyere over.

Bag gratinen på mellem­ste rille i den forvarmede ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 15 minutter.

Sluk derefter ovnen, og lad gratinen hvile i 10 minutter, før den tages ud.

Tørrede rørhatte. Tidligere var det svært at få fat på tørrede rørhatte, men nu fås de i mange velassorterede supermarkeder.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.385 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her