I Frankrig spiser man gerne anderillette som en forret. Med en salat kan retten også bruges som et lækkert mellemmåltid eller en let aftensmad.
250 g kartofler
25 g gær
375 g hvedemel
2 tsk havsalt
5 spsk olivenolie
olie til formen
1 tsk peberkorn
700 g andebrystfilet
100 g smør
1½ dl tør hvidvin
3-4 kviste timian
1 laurbærblad
A. Kog kartoflerne med skræl på i 20 min.
B. Smuldr gæren og opløs den i 2½ dl lunkent vand.
Pil kartoflerne, mos dem og ælt dem sammen med gær, mel, 1 tsk salt og olie til en glat dej.
Lad dejen hæve tildækket på et varmt sted uden træk til dobbelt størrelse.
C. Knus peberkornene groft i en morter.
Skyl kødet, dup det tørt og skær det i små stykker.
Svits det i smør, hæld vin ved og tilsæt peber.
Skyl timianen og pluk bladene af - undtagen en af kvistene - og kom dem sammen med laurbærbladet ned til kødet.
Lad det simre under låg i 2½ time. Rør af og til.
D. Form to lange ruller af dejen og drej dem til en snor.
Læg den rundt om en smurt ildfast fad.
Bag den i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 50 min.
Afkøl den.
E. Krydr anderilletten med resten af saltet, hæld den i det ildfaste fad og pynt med den sidste kvist timian.
Nyd den som franskmændene: Anderillette med kartoffelbrød er en herlig opskrift fra det franske landkøkken.
I en køn terrin er anderilletten en helt speciel værtindegave eller en personlig gave til en gourmet.
Pr Portion:
Kartoffelbrød 456/109 kJ/kcal. 2 g protein. 3 g fedt. 16 g kulhydrat. 1 g fibre.
Anderillette 476/114 kJ/kcal. 4 g protein. 9 g fedt. 0 g kulhydrat. 0 g fibre.