Kylling med karry er en indisk klassiker, der her serveres
med en frisk appelsinsalat. Det søde punktum er en rigtig vinterdessert:
Æblekage med kanel-is.
Karrykylling med
appelsinsalat med fennikel og ris
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: 45 min.
#
1 stor kylling eller hane (eller 8 stykker kylling med ben)
1 spsk stærk karry
1-2 spsk neutral olie
2 tsk salt
2 løg
500 g majroer
Appelsinsalat med fennikel:
4 appelsiner
1 fennikel
½ citron
3 spsk olie
1 lille rødløg
Tilbehør:
250 g sorte ris eller basmatiris
*
Del kyllingen i over- og underlår, og del brysterne midt
over.
Rør karry ud i olie, og gnid kødstykkerne med den.
Læg kyllingestykkerne på bagepapir i en bradepande.
Drys med salt, og sæt fadet i ovnen i ca. 45 min. ved 185 °C.
Pil løgene og skræl mairoerne, og skær dem i både.
Læg dem mellem kyllingestykkerne i bradepanden, når de har
stegt i 20 min.
Kog risene efter pakkens anvisning.
Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne, skær dem i
skiver, og læg dem i et fad.
Skær den grove top af fenniklen, og halver den på langs.
Skær stokken ud, og snit fenniklen i tynde stykker.
Bland dem med citronsaft og lidt salt.
Tilsæt olie og fintsnittet rødløg.
Fordel blandingen over appelsinskiverne, og pynt med de
grønne topblade af fenniklen.
Server den sprøde karrykylling med majroer og løg,
appelsinsalat og kogte ris.
Æblekage med kanel-is
Det søde punktum er en rigtig vinterdessert: Æblekage med
kanel-is
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 45 min.
Fryseegnet
#
125 g smør
2 æg
100 g sukker
100 g hvedemel
50 g ren rå marcipan
2 store æbler (ca. 175 g)
Kanel-is:
½ liter sødmælk
50 g sukker
4-5 æggeblommer
2-3 tsk stødt kanel
Pynt: 1 spsk pistacienøddekerner
*
Smør 4 portionsforme grundigt med smør.
Smelt resten af smørret, og afkøl det let.
Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme det tager 5-8
min. med en håndmikser.
Sigt melet, og vend det i æggeskummet.
Rør forsigtigt smørret i dejen sammen med revet marcipan og
skrællet æble skåret i små stykker.
Fordel dejen i formene, og bag kagerne ved 175 °C i ca. 30
min.
Tjek med et træspid om kagerne er gennembagte, og vend dem
ud på en rist til afkøling.
Varm mælk og sukker op til kogepunktet, uden at det koger.
Pisk æggeblommerne sammen med kanel i en skål.
Pisk ca. 1 dl af den varme mælkeblanding i skålen, og hæld
blandingen tilbage i gryden.
Pisk det over svag varme, til det får en let cremet
konsistens det må IKKE koge.
Si cremen over i en skål, og afkøl.
Kør isen til cremet konsistens på en ismaskine.
Anret æblekagerne med kanel-is, og drys med hakkede
pistacienødder.
TIPS: Hvis du ikke har en ismaskine:
Pisk æggeblommer, sukker og kanel til en tyk creme med en
håndmikser.
Pisk ½ liter piskefløde til blødt skum, og vend det i
æggecremen.
Fyld isen i en eller flere små forme, og sæt dem i fryseren
i mindst 4 timer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin