1 udbenet kaninryg
1 kaninbov + ben fra ryg
1-2 store bdt plukket bredbladet persille
50 g fedtnet
Sauce:
ben og bov fra kanin
2 skalotteløg i kvarte
1 stilk bladselleri i tern
2 spsk hvedemel
2 spsk balsamico eddike
1 tsk peberkorn
rosmarin/laurbærblad
3 dl hønsebouillon
2 dl porter
2 spsk æblegelé
20 g smør
Tænd ovnen på 220°.
Drys de to kaninfileter med salt og peber, og stil dem i køleskabet. Saucen: Kom rygben og kaninbov i en bradepande med løg og bladselleri. Drys melet over og sæt det i ovnen i ca. 20 min.
Kom eddike ved og lad det fordampe helt.
Hæld bouillonen ved og lad det opløse alt i bunden af bradepanden.
Hæld det hele i en gryde med peberkorn, krydderurter og porter.
Lad det koge en ½ time, si saucen og smag til med æblegelé, smør, salt og peber.
Kaninryg:
Blancher persillen 2 min. i letsaltet vand. Pres den for væde og bred den ud på fedtnettet.
Drys med rigeligt groftkværnet sort peber.
Læg kaninfileterne ovenpå og rul fedtnettet omkring.
Drys igen med salt og peber.
Steg dem i ovnen 15-18 min. ved 220°C.
Lad dem hvile 10 min., inden de skæres i skiver.
Server med saucen, pillekartofler og Citrondampede grønsager
Tips: Fedtnet kommer fra svin og fås hos velassorterede slagtere.