Kalvestrimler, svampe og dampet kål med tranebær
320 g kalvekød i strimler
2 stængler frisk timian
2 spsk rapsolie
200 g blandede årstidens svampe
8 rosenkål
¼ savoykål
40 g tørrede tranebær
salt og peber
*
Skær rosenkålene i kvarte og savoykålen i strimler.
Steg kalvekødet på en varm pande sammen med timian i en smule rapsolie.
Tag kødet af varmen, del svampene i kvarte, og steg dem på samme pande.
Blancher først kålen i letsaltet vand i 3 minutter, og sauter den derefter på samme pande som svampe og kød - men kun i 3 minutter, så der stadigvæk er bid i den.
Sauter tranebærrene med i det sidste minut.
Anret alle ingredienserne pænt på en tallerken, og server med det samme.
Smag til med salt og peber.
Tips: Spis eventuelle rester til frokost dagen efter.
Savoykål og kalv til dig, der vil holde kiloene fra sidebenene.
--
Frugtdessert cremet med skyr, mandler og bær
Til 4 personer * Tilberedningstid: 40 minutter
100 g blåbær
100 g hindbær
100 g brombær
4 spsk honning
1 stang vanilje
200 g skyr
8 ladyfingers
100 g mandler
*
Skyl alle bærrene.
Kog dem ca. 10 minutter i en gryde med honning og opskåren vaniljestang.
Tag bærkompotten af varmen, fjern vaniljestangen, og stil den på køl i 20 minutter.
Anret ladyfingers i et glas, kom skyr oven på, derpå kompot, og gentag dette to gange.
Drys med de lune, ristede mandler.
Stil desserten på køl i 10 minutter, så er den klar til servering.
Tips: Du kan i realiteten bruge alle slags frugter og bær til denne nemme dessert. Prøv dig frem.
Det behøver ikke at være kedeligt at sætte forbrændingen i vejret. Her er en dessert fyldt med antioxidanter og fibre fra de smukke bær. Hvis du dropper ladyfingers og skærer lidt ned på honningen, har du også alle tiders morgenmad.