800 g kalvemørbrad
2 løg
100 g sellerirod
2 gulerødder
1 spsk olie
300 g kartofler
2 porrer
1 stk fennikelknold
2 fed hvidløg
1 dl vand
1 spsk frisk timian
3 blade frisk salvie
1 knivspids køkkensalt
1 knivspids peber
Dressing:
1 spsk frisk persille
1 tsk dijonsennep
1 stk æggeblomme
3 dl olie
1 spsk citronsaft
2 spsk frisk estragon
1 knivspids køkkensalt
1 knivspids peber
Mayonnaise (dressing): Skyl og tør persillen og hak den fint.
I en skål piskes sennep, æggeblommer samt salt og peber sammen.
Olien dryppes langsomt i 1 dråbe af gangen under stadig omrøring, til det er helt jævnt.
Tilsæt citronsaft, pisk grundigt og rør estragonen og persillen i.
Pot au feu: Ved medium varme steges løg, selleri og gulerødder i lidt olie i 2 min. Kartofler, porrer, fennikel og hvidløg tilsættes, og det steger videre endnu 3 min. mens der røres indimellem.
Dernæst hældes vand, timian, salvie samt salt og peber op i gryden og det simrer med låg på i ca. 15-20 min.
Gryden tages af varmen og stilles til side, stadig med låg på.
I en pande (stor nok til steaksene) varmes ca. 5 dl. af grønsags pot au feu’en op ved medium varme til det simrer.
Steaks lægges deri, drysses med salt og peber og dækkes med låg.
De steges i ca. 3 min. på den første side, hvorefter de vendes og steger endnu 2-3 min. (afhængig af hvor rød man ønsker dem).
Server steaks med den opvarmede pot au feu samt mayonnaisen.
Tips: Du kan godt lave hele kalvemørbraden med grønsags-pot au feu i ovn, istedet for, som i denne opskrift hvori der bliver brugt steaks. Brug et stegetermometer på 60-65°C så bliver det godt. (ca. 30-40 minutter).