Et klassisk måltid
med en god steg af kalvekød, grønsager, sauce og kartofler efterfulgt af et sødt
punktum. Frugten til desserten kan marineres dagen før.
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 3 timer. Kødet er fryseegnet og velegnet at lave i en større
portion til flere dage. 4 personer.
#
800 g
kalvespidsbryst
(evt. gjort klar til
en rullesteg af slagteren)
6 fed hvidløg
(pillede, hakkede)
salt og friskkværnet
peber
2 spsk smør + 2 spsk
olie
2 løg ( i både)
4-5 gulerødder
(skiver)
3-4 pastinakker
(skiver)
½ flaske hvidvin
1 lille glas kapers
(afdryppet, hakket)
1 bundt persille
(hakket)
Kartoffel-rösti:
750 g kartofler
(skrællede, groftrevne)
salt og friskkværnet
peber
¾ dl olie
*
Tænd ovnen på 175 °C.
Del kødet på langs,
så det bliver halvt så tykt.
Fordel hvidløg på
kødet og krydr med salt og peber.
Rul sammen og bind
kødsnor stramt om kødet.
Brun stegen i smør
og olie på en pande eller i en stegegryde.
Læg kødet i et
ovnfast fad med løg, gulerod og pastinak.
Hæld vin ved, dæk
fadet til og sæt det i en ovnen i ca. 2½ time (eller til kødet er mørt).
Vend det et par
gange under stegningen.
Smag saucen fra
kødet til med kapers, persille, salt og peber.
Skær kødet i skiver.
KARTOFFEL-RÖSTI:
Krydr de revne kartofler med salt og peber.
Varm olien på en
slip let-pande og fordel kartoffel blandingen i et jævnt lag på panden.
Steg 12-15 min. ved
svag varme.
Vend röstien ved
hjælp af et grydelåg og steg færdig i 12-15 min. på den anden side.
Figner med marengslåg
Det søde punktum.
Frugten til desserten kan marineres dagen før.
Arbejdstid: 15 min. Hviletid:
et par timer eller længere. Koge/bagetid: ca. 5 min. Ikke fryseegnet.
4 personer.
#
500 g tørrede figner
2 dl Pernod eller
Grand Marnier
1 dl vand
1 æggehvide
½ dl sukker
Drys: 4 tsk
flormelis
-
Skær stilkenden af
fignerne og skær fignerne i stykker.
Giv Pernod og vand
et opkog og hæld den kogende lage over fignerne.
Lad dem trække et
par timer eller natten over.
Fordel fignerne i
portionsforme eller tykke glas.
MARENGS: Pisk
æggehviden med sukker over et varmt vandbad, til det bliver tykt og sejt og
fordel marengsen på toppen af fignerne.
Drys med flormelis.
Sæt portionsformene
i et ovnfast fad med koldt vand under den varme grill i ovnen, til toppen
bliver gylden (få minutter).
Server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin