Logo

Kalvelever på spid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvelever på spid

400 g kalvelever
125 g bacon i tynde skiver
12 rensede friske rosenkål i halve (ca. 125 g)
4 tynde bambusspid - ca. 20 cm lange
2 tsk smør og olie
friskkværnet peber
½ liter Karolines Køkken whiskysauce

Timian-grønsager:
1 kg skrællede mellemstore kartofler
1 ¼ liter vand
1 ¾ tsk groft salt
475 g rensede friske rosenkål
2 spsk smør og olie
½ dl friske timianblade
½ tsk groft salt

Skær kalveleveren i 12 stykker (ca. 4 x 4 cm) og halver baconskiverne.

Kom de friske rosenkål i en skål og overhæld dem med kogende vand.

Lad dem stå i ca. 1 min. og hæld vandet fra.

Kom bacon omkring leverstykkerne og træk dem på de 4 spid skiftevis med halve rosenkål - start og slut med rosenkål.

Lad smør- og rapsolien blive gylden i en pande og steg spiddene ved jævn varme i ca. 12 min. - vend dem af og til. Drys med peber.
 
Timian-grønsager: Kom kartoflerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 13 min.

Tilsæt rosenkål og kog uden låg i ca. 5 min. mere - tag 2 spsk kogevand fra.

Lad kartofler og rosenkål dryppe af i et dørslag.

Bland 2 spsk kogevand, smør- og rapsolie, timianblade og salt sammen i en stor skål.

Kom kartofler og rosenkål i skålen og vend godt rundt.

Kom whiskysaucen i en lille, tykbundet gryde og bring saucen i kog under omrøring. Smag til.
 
Tips: Hvis whiskysaucen er for stærk, kan den fortyndes med lidt mælk og derefter jævnes.
Man kan også anvende optøede, frosne rosenkål. - Ikke fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.822 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her