500 g kalvelever (et helt stykke - eller i skiver)
25 g smør
½ liter Karolines Køkken hvid mælkesauce
½ tsk groft salt + ¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
evt. kulør
Tilbehør: 1 kg kartofler
Lynstegte grønsager;
25 g smør
½ knoldselleri i tynde strimler (ca. 200 g)
3 løg i stykker (ca. 200 g)
2 uskrællede æbler i tynde både, fx gloster (ca. 200 g)
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk groft salt
Skær leveren i ca. 1 cm tykke skiver (hvis det ikke allerede er gjort af slagteren). Rens leverskiverne for hinder og eventuelle årer.
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Steg leverskiverne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når leveren bliver vendt. Drys med salt og peber.
Tag leverskiverne op og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.
Kom Hvid MælkeSauce i panden med stegesky.
Tilsæt salt og peber og bring saucen i kog.
Kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
Tilsæt evt. sky fra leveren. Smag saucen til og hold den varm.
Lynstegte grønsager:
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Steg selleri og løg under omrøring i ca. 1 min.
Tilsæt æbler, rosmarin og salt.
Steg grønsagerne ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 4 min.
Smag til.
Ved serveringen: Anret leverskiver og lynstegte grønsager i et varmt fad.
Server sauce og kartofler i varme skåle ved siden af.
Mad til i morgen: Er der lidt af de lynstegte grønsager tilovers, så lun dem og smag til med lidt kryddereddike, vand, sukker og salt.
Server de lune "syltede" grønsager til varm leverpostej og rugbrød.