4 løg
smør eller margarine
1 ds flåede tomater
4 store skiver kalvelever
salt og peber
1 pakke maskinskåret, røget bacon
2 dl fløde
hakkede oliven
Tilbehør: kogte kartofler, salat
*
Hak løgene og lad dem snurre lidt i fedtstof uden at tage farve.
Tilsæt tomaterne med ca ⅓ af væden fra ds.
Rens leverskiverne for sener og galdegange, skyl dem under rindende koldt vand og tryk dem af i køkkenrulle.
Drys med lidt salt og peber.
Rist baconskiverne sprøde på tør pande og lad dem dryppe af på dobbelt køkkenrulle.
Kom lidt mere fedtstof i panden og steg leverskiverne 2-3 minutter på hver side.
Pisk imens saucen godt igennem og tilsæt fløden samt lidt salt og peber.
Anret leveren på opvarmet fad, hæld saucen over og drys med baconskiver og hakkede oliven.
Server kogte kartofler og salat til.