Kalvehjerte er et lækkert stort stykke kød, som smager
fantastisk. Et helt kalvehjerte strækker til ca. 4-6 personer, og er en del større
end svinehjerter. Jeg har til denne kalvehjertegryde brugt 2 kalvehjerter, som
passer til 6-8…
#
2 kalvehjerter - ca. 800 g
salt og peber
smør eller margarine
3 syrlige æbler
1 skalotteløg
soja/kulør
Tilbehør: kogte kartofler og Grøn salat uden marinade
*
Lad hjerterne ligge i vand 1 time, skyl dem godt og fjern eventuelt blod og det meste af fedtet.
Tør dem af og drys med salt og peber.
Brun hjerterne godt i smør eller margarine og tilsæt ca. 3 dl kogende vand.
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i mindre stykker.
Kom dem i gryden sammen med det hakkede løg.
Læg låg på og lad retten snurre sagte i 1½-1¾ time.
Tag hjerterne op og hold dem varme.
Passér eller blend saucen og smag den til med salt og peber.
Tilsæt lidt soja/kulør.
Skær hjerterne i meget tynde skiver, anret dem i varmt fad og hæld saucen over,
Server kogte kartofler og grønne salatblade til.
En dejlig opskrift fra madABC blandt over 30.000 forskellige
opskrifter.