Logo

Kalvehakketournedos med kartoffeltimbaler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g hakket kalvekød
salt
2 tsk friskkværnet sort peber
3 papirtynde skiver parmaskinke
75 g usaltet smør
3 dl kalvebouillon
½ dl piskefløde
200 g skivede champignon

Kartoffeltimbaler:
400 g kartofler kogt uden salt
2 æg
50 g reven emmentaler
25 g smør
salt
peber
150 g skyllet, dampet spinat, presset fri for væde
1 dl piskefløde

Del kødet i 6 og form det til høje bøffer. Krydr dem rundt i siderne med salt og peber. Skær skinkeskiver ne igennem på langs og bind en strimmel om hver bøf med en bomuldstråd. Brun dem på begge sider i det meget varme smør og tag dem over på et fad. Kom fonden i panden sammen med champignoner og fløde og lad det koge igennem nogle minutter. Kom bøfferne i og lad dem simre svagt i saucen ca. 4 min. på hver side.

Mos de varme, kogte kartofler og pisk æggene i. Pisk godt, inden osten piskes i sammen med smørret. Smag til med salt og rigeligt med peber. Smør 6 små kokotter (skåle) og fordel halvdelen af mosen i, herpå fordeles spinaten, og fløden hældes over. Løft let med en gaffel, så fløden trænger ind i spinaten. Luk med den resterende kartoffelmos. Bag kokotterne i ovnen på næstnederste rille ved 160º i ca. 40 min.

Servér retten straks

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.435 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her