Kalvehaler i citron sauce med spinat og pasta
Kalvehaler skal
stege langsomt i flere timer og giver smag til en dejlig sauce.
Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: ca. 2 timer og 30 min. Fryseegnet uden tilbehør. 4 personer
#
1-1½ kg kalvehaler
(skåret over i leddene)
salt og friskkværnet
peber
3 løg
3-4 laurbærblade
1 liter kogende
kalvebouillon
2 økologiske
citroner
6-8 persillerødder
2 dl piskefløde
2 spsk majsstivelse
2 spsk citronsaft
Tilbehør:
500 g frisk spinat
(eller 5-6 kugler hel frossen spinat, optøet)
500 g båndpasta
*
Læg halerne i et
ovnfast fad og brun dem i ovnen ca. 20 min. ved 250 °C.
Krydr med salt og
peber.
Pil løgene og hak
dem.
Læg løg og
laurbærblade i bunden af fadet og tilsæt kogende bouillon (eller vand), så det
akkurat dækker.
Læg låg på fadet
eller dæk det med alufolie.
Skru ovnen ned til
175 °C og sæt fadet i ovnen i ca. 1 time.
Vask citronerne og
skær dem i både.
Skræl
persillerødderne og skær dem igennem fra top til rod.
Vend kødet, læg
citroner og persillerødder ved og steg videre i 60-90 min., til kødet næsten
falder fra benene.
Hæld stegeskyen over
i en gryde og kog den ind til ca. 6 dl.
Jævn med fløde rørt
med majsstivelse og kog igennem.
Smag til med salt,
peber og citronsaft.
Server kalvehalerne
med persillerødder, citron, sauce, dampet spinat og friskkogt pasta .
Lun soufflé-kage
"Salzburger
Nockerl" er en sød specialitet fra Salzburg-området.
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 30-40 min. 4 personer
#
½ stang vanilje
50 g blødt smør
50 g sukker
4 æg
25 g hvedemel
1 dl mælk
2-3 spsk smør (til
formen)
Pynt: flormelis
*
Skrab kornene ud af
vaniljestangen og pisk dem sammen med smør og sukker til en luftig creme.
Del æggene i blommer
og hvider.
Pisk æggeblommerne i
smørcremen en ad gangen.
Sigt melet i dejen
og rør mælken i.
Pisk æggehviderne
stive og vend dem i dejen.
Hæld dejen i et
smurt ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 225 °C.
Bag i ca. 35 min.,
til overfladen er gylden, og desserten er gennembagt.
Drys med sigtet
flormelis og server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin