Logo

Kalvehaler i citronsauce og lun soufflé-kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvehaler i citronsauce og lun soufflé-kage

 

Kalvehaler i citron sauce med spinat og pasta

Kalvehaler skal stege langsomt i flere timer og giver smag til en dejlig sauce.

Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: ca. 2 timer og 30 min. Fryseegnet uden tilbehør. 4 personer

 

#

1-1½ kg kalvehaler (skåret over i leddene)

salt og friskkværnet peber

3 løg

3-4 laurbærblade

1 liter kogende kalvebouillon

2 økologiske citroner

6-8 persillerødder

2 dl piskefløde

2 spsk majsstivelse

2 spsk citronsaft

 

Tilbehør:

500 g frisk spinat (eller 5-6 kugler hel frossen spinat, optøet)

500 g båndpasta

*

 

Læg halerne i et ovnfast fad og brun dem i ovnen ca. 20 min. ved 250 °C.

Krydr med salt og peber.

 

Pil løgene og hak dem.

Læg løg og laurbærblade i bunden af fadet og tilsæt kogende bouillon (eller vand), så det akkurat dækker.

Læg låg på fadet eller dæk det med alufolie.

Skru ovnen ned til 175 °C og sæt fadet i ovnen i ca. 1 time.

 

Vask citronerne og skær dem i både.

Skræl persillerødderne og skær dem igennem fra top til rod.

Vend kødet, læg citroner og persillerødder ved og steg videre i 60-90 min., til kødet næsten falder fra benene.

 

Hæld stegeskyen over i en gryde og kog den ind til ca. 6 dl.

Jævn med fløde rørt med majsstivelse og kog igennem.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server kalvehalerne med persillerødder, citron, sauce, dampet spinat og friskkogt pasta .

 

Lun soufflé-kage

"Salzburger Nockerl" er en sød specialitet fra Salzburg-området.

Arbejdstid: 15 min. Bagetid: 30-40 min. 4 personer

 

#

½ stang vanilje

50 g blødt smør

50 g sukker

4 æg

25 g hvedemel

1 dl mælk

2-3 spsk smør (til formen)

Pynt: flormelis

*

 

Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem sammen med smør og sukker til en luftig creme.

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk æggeblommerne i smørcremen en ad gangen.

Sigt melet i dejen og rør mælken i.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

Hæld dejen i et smurt ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 225 °C.

Bag i ca. 35 min., til overfladen er gylden, og desserten er gennembagt.

Drys med sigtet flormelis og server straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.059 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her