300 g hakket kalvekød
1 æg
½ løg, reven
1 dl sødmælk
2 spsk havregryn
salt
peber
300 g kartofler
1 lille blomkål
2 dl blomkålsvand
1 dl piskefløde
20 g smør
2 spsk hvedemel
reven muskatnød
salt
peber
Farsen røres sammen med salt, peber, løg, havregryn og mælk. Trækker herefter 10-15 min i køleskabet. Kartoflerne koges i letsaltet vand. Blomkålen koges til det er mør, ca. 12-14 min. Tages op og holdes varm. Smør og hvedemel bages sammen og tilsættes under omrøring 2 dl blomkålsvand. Saucen koges blank og tilsættes fløde. Koges igennem og smages til med salt og peber. Ved servering hældes saucen over blomkålen. Frikadellerne steges gyldne på begge sider. Anret frikadeller med kartofler og maskeret blomkål.