Kalveculotte:
1 Kalveculotte
4 bagekartofler
cremefraiche eller flødeskum
finthakket frisk peberrod
400 g broccoli
100 g rosiner
2 spsk finthakket rødløg
60 g pinjekerner
50 g bacontern
hvidløg
Olie-eddike Dressing:(oliven)olie
balsamico-eddike
dijonsennep
honning
lidt hvidløg
citron
salt og peber
*
A) Kalveculotten brunes let på alle sider på en pande – drysses med salt, peber og hvidløg, gem skyen til punkt G.
Stegen sættes i ovnen på 220ºC.
Først 25 min. så ud og hvile 25 min. ind 25 min. og til sidst hvile ca. 25 min. pakket ind i alufolie.
B) Bagekartoflerne bages i ovnen ca. 1 time afhængig af størrelse.
C) Cremefraiche/flødeskum og peberrod blandes og smages til med lidt salt og peber.
D) Broccolien skæres ud i små buketter, stilken i tynde skiver.
Overhældes med kogende vand - kun kort tid, så den stadig er frisk og ”rå”.
E) Baconen steges på panden.
Pinjekernerne ristes på en tør pande.
F) Salaten blandes med dressingen og pyntes til sidst med baconternene.
G) Skyen fra stegen + lidt mørk øl bruges til sauce, der jævnes og smages til.
Tips: Serveres med en god mørk øl. Som kok skal du smage på den mørke øl under madlavningen og bruge noget i saucen.
Dressingen blandes med et forkromet øjemål :-).
Hvis opskriften er for svær, så vælg en kedelig færdigret. ;-)
.............................................................................................................