(4 personer)
# Ingredienser :
4 kalkunschnitzler
500 g basmati ris
250 g spinat
1 løg
smør eller margarine
salt og peber
*
Fremgangsmåde:
Løget hakkes og brunes i ca. 25g smør, hvorefter risene
vendes i.
5 dl kogende vand hældes over risene og der tilsættes 1 tsk
salt.
Risene koges 15 min og står i vandet 5 min yderligere.
Spinaten koges 3-4 min i en gryde med lidt vand.
Vandet hældes fra, og spinaten vendes i de færdige ris
sammen med en klat smør.
Schnitzlerne steges 3-4 min på hver side.
De krydres med salt og peber.
Maden serveres og nydes i fulde drag.
........................................
Tips: Spinat og ris kan serveres hver for sig:
Du skal bruge
600 g kalkunbryst
3 spsk soyasauce
1 spsk citronsaft
1 spsk frisk ingefær
1 stk grøn chili
1 spsk (oliven)olie
600 g frisk spinat
1 spsk sesamfrø
*
Sådan gør du
En marinade blandes af sojasauce, citronsaft, ingefær og
hakket chili.
Kalkunbrystet skæres til fire schnitzler.
Kalkunschnitzlerne overhældes med marinaden og trækker ca.
30 min., mens de vendes 1 gang undervejs.
Olien opvarmes på en pande, og schnitzlerne steges ved jævn
varme ca. 3 min. på hver side, til de er gennemstegte.
Kødet tages af panden og holdes varmt.
Spinaten skylles i flere hold koldt vand og dryppes af.
Spinaten kommes på panden, evt. af 2 omgange, sammen med
resten af marinaden.
Svitses ved høj varme til spinaten er faldet sammen, og
væden dampet væk.
Evt. ristes sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og
drysses over spinaten.
...............................................