Ved at marinere kødet, som man gør i denne ret, optimeres smagen af hvidløg, karry og kalkun. Med et lille strejf af Italien serveres stegt polenta, som et alternativ til kartofler og en populær hurtig lavet lun tomatsalat. Salaten kan laves kold, hvis man hellere vil have den sprøde og rå salat til.
2 kalkunschnitzler
½ spsk. olivenolie
Marinade
1 fed hvidløg
½ spsk (oliven)olie
½ tsk karry
salt og peber
Stegt minutpolenta:
5 dl hønsekødsbouillon
150 g minutpolenta
salt og peber
1 spsk (oliven)olie
Lun tomatsalat:
250 g friske cherrytomater
1 løg
1 spsk (oliven)olie
salt og peber
75 g blandede spæde salatblade
1. Kog vand til bouillon og opløs bouillonterningen heri.
Tilsæt polentaen under omrøring i gryden med bouillon.
Rør kraftigt i polentaen (polentaen får meget fast konsistens) over jævn varme i ca. 1 min.
Kom salt og peber i, vend det ud på bagepapir og form en tyk pølse ca. 8 cm tyk og lad det hvile mens du steger kød og laver salaten.
2. Riv hvidløget fint eller pres det gennem hvidløgspresser og bland det med olie, karry, salt og peber og marinaden er klar.
Steg kalkunschnitzlerne 2-3 minutter på hver side i olie over høj varme.
Vend kødet rundt i marinaden og hold det varmt tildækket med alufolie.
3. Del tomaterne og hak løget groft.
Varm olien på panden og steg løg over svag til jævn varme et par minutter.
Skru op for varmen og kom tomaterne på.
Steg tomaterne til de er let bløde, kom dem på et fad og drys med salt og peber.
Skyl og vend salaten i lige inden maden serveres.
4. Skær polentaen i ca. 3 cm tykke skiver, steg polentaskiverne på panden ca. 3 minutter på hver side i lidt olie og drys evt. med salt og peber afhængig af hvor salt polentaen er.