Logo

Kalkunkølle med valnøddesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kalkunkølle, ca 1 ½ kilo
1 bundt persille
2 dl vand

Marinade:
2 tsk citronpeber
1 spsk olie
1 spsk soyasauce

Sauce:
1 lille porre
1 spsk olie
skyen fra kalkunen
75 g hakkede valnøddekerner
1 dl hvidvin
1 dl cultura
2 tsk Maizena
¼ tsk salt

Overlåret fyldes med groft hakket persille og lukkes med kødnåle. Køllen lægges i et ovnfast fad.
Ingredienserne til marinaden piskes sammen og smøres på køllen.
Køllen brunes midt i ovnen 15 minutter ved 225ºC.
Vandet hældes ved, og køllen steger færdig i ca. 90 min. ved 160ºC.
Mens køllen hviler under et stykke folie, laves saucen:
Porren skæres i tynde ringe, svitses i olie.
Skyen kommes i sammen med valnødder og hvidvin.
Snurrer i ca. 5 minutter.
Cultura og Maizena piskes sammen og røres i saucen.
Saucen koges igennem og smages til med salt.
Kalkunkøllen skæres i skiver og serveres med valnøddesauce, pillekartofler og grøn salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.006 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her