500 g hakket kalkunkød
1 løg
½ peberfrugt
1 tomat
2 æg
3 spsk hvedemel
1 tsk merian
1 tsk estragon
salt
peber
½ dl piskefløde
smør til stegning
Gratinerede kartofler:
1 kg kartofler
40 g smør
2 tsk timian
salt
peber
100 g reven ost (mozzarella eller emmentaler)
Salat:
4 peberfrugter
2 rødløg
25 g smør
1 ½ tsk basilikum
Løg, peberfrugt og tomat hakkes fint.
Rør kødet med æg, hvedemel og krydderier.
Tilsæt grønsager og fløde og rør farsen godt.
Konsistensen skal være som til en frikadellefars.
Lad farsen hvile ca. 10 min.
Smelt smørret på en pande ved god varme.
Form farsen til frikadeller og brun dem i ca. 2 min. på hver side.
Skru ned til middel varme og steg frikadellerne yderligere 4 min. på hver side.
Hold frikadellerne varme i ovnen efterhånden som de er færdigstegte. Gratinerede kartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i skiver á ca. ½ cm tykkelse. Brun kartoffelskiverne i smørret, krydr med timian, salt og peber.
Læg kartoffelskiverne i et smurt ovnfast fad.
Drys med reven ost og bag kartoflerne ved 200ºC i ca. 10 min., til de er møre.
Peberfrugtsalat: Skær peberfrugter og rødløg i strimler.
Smelt smørret på en pande og svits løgene i smørret, uden at de bruner. Tilsæt peberfrugterne og basilikum og svits i yderligere 3 min. Peberfrugterne skal blive bløde, men stadig have bid.
Smag salaten til med salt og peber.