En god og anderledes søndags-middag af mørt kalkunkød med
krydret løgsauce. Enkelt og kaloriefattigt. Gæsteret. • 1 kg kalkunbryst
indeholder kun 29 g fedt.
Forberedelse 1 time + marinering. Tilberedning 50 min. 4 Portioner
# Råvarer til Søndagssteg af kalkun:
800 g kalkunbryst
½ liter hvidvin
1 spsk soya
1 tsk timian
1 tsk oregano
2 fed hvidløg
5 løg
salt og peber
2 spsk olie
* Fremgangsmåde:
1 Bland hvidvin, soya, timian og oregano i en stor skål.
Pil hvidløgene og pres dem i.
Pil løgene og flæk dem.
Skær de halverede løg i skiver og bland dem i marinaden.
Tilsæt salt og peber og bland det godt.
2 Spul kalkunbrystet i koldt vand.
Snør det evt., så holder stegen en fin facon.
Læg kødet i marinaden, dæk skålen til og lad det stå i
køleskabet natten over.
Kødet skal være helt dækket af marinaden.
Hvis det er nødvendigt tilsætter du mere vin.
3 Tag kødet op af marinaden dagen efter.
Dup det tørt med køkkenrulle.
Si marinaden og gem både væske og løg.
Sæt ovnen på 200 °C.
4 Opvarm olien i en gryde der tåler at gå i ovnen og brun
kødet kraftigt på alle sider.
Drys med salt og peber.
Tilsæt løgene og steg dem til de er gyldne.
Hæld marinaden over.
Dæk med låg og stil i ovnen i 35 min.
5 Tag kalkunen op af gryden og lad det hvile tildækket i 10 min.
Kog ca. ⅓
af skyen op i en gryde til sauce og smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver og server sammen med saucen på varme
tallerkener.
Tips & råd
I stedet for løg er det godt at anvende champignon. Skær dem
i skiver og brun dem sammen med kalkunen. Lad dem simre med i ovnen. Svampene
skal ikke marineres.
Skær en rest af kalkunkødet i skiver og frys i
plastindpakning op til 3 måneder. Det er praktisk at fryse kødet i
portions-pakninger.
PR. PORTION: Energi: Kcal 386 = Iq 1621
Kulhydrat 8 g Protein 57 g Fedt 14 g (33%) Fibre O g