Logo

Kalkun søndagssteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkun søndagssteg

 

En god og anderledes søndags-middag af mørt kalkunkød med krydret løgsauce. Enkelt og kaloriefattigt. Gæsteret. • 1 kg kalkunbryst indeholder kun 29 g fedt.

Forberedelse 1 time + marinering. Tilberedning 50 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Søndagssteg af kalkun:

800 g kalkunbryst

½ liter hvidvin

1 spsk soya

1 tsk timian

1 tsk oregano

2 fed hvidløg

5 løg

salt og peber

2 spsk olie


* Fremgangsmåde:

1 Bland hvidvin, soya, timian og oregano i en stor skål.

Pil hvidløgene og pres dem i.

Pil løgene og flæk dem.

Skær de halverede løg i skiver og bland dem i marinaden.

Tilsæt salt og peber og bland det godt.

 

2 Spul kalkunbrystet i koldt vand.

Snør det evt., så holder stegen en fin facon.

Læg kødet i marinaden, dæk skålen til og lad det stå i køleskabet natten over.

Kødet skal være helt dækket af marinaden.

Hvis det er nødvendigt tilsætter du mere vin.

 

3 Tag kødet op af marinaden dagen efter.

Dup det tørt med køkkenrulle.

Si marinaden og gem både væske og løg.

Sæt ovnen på 200 °C.

 

4 Opvarm olien i en gryde der tåler at gå i ovnen og brun kødet kraftigt på alle sider.

Drys med salt og peber.

Tilsæt løgene og steg dem til de er gyldne.

Hæld marinaden over.

Dæk med låg og stil i ovnen i 35 min.

 

5 Tag kalkunen op af gryden og lad det hvile tildækket i 10 min.

Kog ca. af skyen op i en gryde til sauce og smag til med salt og peber.

Skær kødet i skiver og server sammen med saucen på varme tallerkener.

 

Tips & råd

 

Kalkun søndagssteg

I stedet for løg er det godt at anvende champignon. Skær dem i skiver og brun dem sammen med kalkunen. Lad dem simre med i ovnen. Svampene skal ikke marineres.

 

Kalkun søndagssteg

Skær en rest af kalkunkødet i skiver og frys i plastindpakning op til 3 måneder. Det er praktisk at fryse kødet i portions-pakninger.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 386 = Iq 1621

Kulhydrat 8 g Protein 57 g Fedt 14 g (33%) Fibre O g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.966 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her