Saftige abrikoser, sprøde soyabønnespirer og cashewnødder,
gør kalkunen til et festmåltid.
• Abrikoser indeholder rigeligt med C-vitamin.
Forberedelse30 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kalkun med abrikoser:
500 g kalkunbryst
3 abrikoser
150 g friske soyabønnespirer
1 porre
75 g cashewnødder
½ bundt persille
3 spsk olie
6 spsk okse- eller grønsagsbouillon
2 spsk kinesisk soya
1 spsk citronsaft
salt og peber
* Fremgangsmåde:
1 Skold, flå og udsten abrikoserne (Tips & råd).
Skær dem i både.
Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af.
2 Rens porren og skær den i tynde ringe.
Hak nødderne groft.
Skyl persillen og hak den fint.
3 Afpuds kødet og skær det i tynde strimler på tværs af
kødfibrene.
4 Opvarm 2 spsk olie i en wok, eller på en pande ved jævn
varme.
Tilsæt kødet og steg under omrøring, til kødet er hvidt.
Tag kødet op og hold det varmt.
5 Opvarm resten af olien og tilsæt bønnespirer, abrikoser,
porre, nødder og halvdelen af persillen.
Steg under omrøring til porren er mør.
6 Skru op for varmen.
Bland bouillon, soya, citronsaft og kød og kom det ned til grønsagerne.
Rør rundt til retten er gennemvarm.
Smag til med salt og peber.
Drys resten af persillen over og server med løse ris til.
Tips & råd
Abrikoser flår man som tomater. Læg dem en kort tid i
kogende vand.
Skær en lille ridse i skindet med en kniv og træk derefter
skindet af.
Soyabønnespirer sælges friske eller på dåse.
De bør altid skylles grundigt som andre grønsager.
PR. PORTION: Energi: Kcal 382 = kJ 1604
Kulhydrat 12 g Protein 34 g Fedt 22 g (52%) Fibre 4 g