500 g hakket kalve- svinekød
1 lille løg
1-2 æggehvider eller 1 æg
1 dl rasp
ca. 1 dl vand eller danskvand
salt, peber
evt. paprika
1 lille hvidkålshoved
ca. 2 ½ dl kålvand
ca. 2 spsk hvedemel
evt. kulør
Kødet blandes med finthakket løg, og farsen røres godt med æggehvide eller æg, rasp og vand eller danskvand.
Krydres med salt, peber og evt. paprika.
Den nederste del af kålstokken skæres af.
Hvidkålshovedet koges i letsaltet vand og bladene skæres af, efterhånden som de bliver bløde.
Læg bladene i et dørslag til afdrypning.
Farsen deles i 8 portioner, og om hver portion rulles et kålblad, der
ombindes med bomuldsgarn.
Kåldolmerne brunes i en gryde i lidt olie, krydres med salt og peber og ca. 2 ½ dl kålvand hældes ved.
Småsnurrer (evt. sammen med resten af kålen) i ca. ¾ time, indtil de er
møre.
Skyen smages til, tilsættes lidt kulør, og kan evt. jævnes med lidt hvedemel.