¾ hvidkålshoved
2 spsk sirup
½ spsk eddike
salt, peber
2 finthakkede gule løg
3 dl kogt ris
1 æg
2 dl mælk
500 g hakket okse- og svinekød
1 spsk sirup
Forvarm ovnen til 200ºC.
Hak kålen groft.
Brun kålen (lidt ad gangen) i smør, til den bliver blød og gyldenbrun.
Det tager cirka ti minutter.
Smag til med sirup, eddike, salt og peber.
Rør løg, ris, æg, mælk og hakket kød sammen til en fars.
Smag til med salt, peber og sirup.
Læg halvdelen af kålen i bunden af et ovnfast fad.
Læg farsen i et lag ovenpå og slut af med at lægge resten af kålen øverst. Hæld skyen fra kålen over.
Lad kålbuddingen bage i ovnen i 50-60 minutter.
Kontrollér med en kniv, at farsen er fast.
Kålbuddingen, som kan fryses, serveres med tyttebær som tilbehør.
Tyttebær: Frosne tyttebær tøs op og blandes med sukker og eventuelt lidt rom eller anden spiritus.