Logo

Italienske frikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg magert hakket svinekød
2 skiver toastbrød
½ dl grønsagsbouillon
1 æg
2 spsk reven parmesanost
1 tsk tørret rosmarin
2 spsk hakket persille
1 fed hvidløg
olie til stegning

Sauce:
½ kg godt modne tomater eller 1 dåse flåede tomater
1 grofthakket løg
3 fintsnittede blegselleristilke
1 dl grønsagsbouillon
1-2 fed hvidløg
basilikum

Udblød det afskorpede toastbrød i bouillonen.

Rør det derefter i det hakkede kød. Tilsæt æg og ost.
Ælt knust rosmarin, finthakket persille og finthakket hvidløgsfed i. Krydr med salt og peber.
Del farsen i 12 portioner og tril hver til en rund frikadelle.
Kom evt. lidt hvedemel på fingrene, hvis farsen er meget fedtet.
Steg frikadellerne i olie på en pande, og sørg for, at de hele tiden vendes, så de bliver jævnt stegte.
De skal stege 12-15 min. i alt. Tag dem af panden og hold dem varme.

Sauce:
kom hakkede tomater, løg og blegselleri i en gryde med bouillon.
Krydr med salt, peber og finthakket hvidløgsfed.
Lad det koge ved jævn varme i en halv time.
Smag til med salt og peber og bland fintpillet basilikum i.
Kom de varme frikadeller i tomatsaucen og servér med løse ris.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.874 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her