½ kg magert hakket svinekød
2 skiver toastbrød
½ dl grønsagsbouillon
1 æg
2 spsk reven parmesanost
1 tsk tørret rosmarin
2 spsk hakket persille
1 fed hvidløg
olie til stegning
Sauce:
½ kg godt modne tomater eller 1 dåse flåede tomater
1 grofthakket løg
3 fintsnittede blegselleristilke
1 dl grønsagsbouillon
1-2 fed hvidløg
basilikum
Udblød det afskorpede toastbrød i bouillonen.
Rør det derefter i det hakkede kød. Tilsæt æg og ost.
Ælt knust rosmarin, finthakket persille og finthakket hvidløgsfed i. Krydr med salt og peber.
Del farsen i 12 portioner og tril hver til en rund frikadelle.
Kom evt. lidt hvedemel på fingrene, hvis farsen er meget fedtet.
Steg frikadellerne i olie på en pande, og sørg for, at de hele tiden vendes, så de bliver jævnt stegte.
De skal stege 12-15 min. i alt. Tag dem af panden og hold dem varme.
Sauce:
kom hakkede tomater, løg og blegselleri i en gryde med bouillon.
Krydr med salt, peber og finthakket hvidløgsfed.
Lad det koge ved jævn varme i en halv time.
Smag til med salt og peber og bland fintpillet basilikum i.
Kom de varme frikadeller i tomatsaucen og servér med løse ris.