400 g hakket oksekød
1 skive afskorpet franskbrød
1 dl vand
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 tsk oregano
1 æggeblomme
1 dl fløde 13
1 spsk smør
Sauce:
2 dl tomatjuice eller ½ ds flåede tomater
1 spsk revet løg
1 spsk hvedemel
salt
peber
Gratinering:
4 - 8 skiver ost
Lad det smuldrede franskbrød trække i vandet.
Læg kødet i en skål og tilsæt salt og krydderier.
Bland æggeblommer og fløde i.
Hæld vandet fra franskbrøddet (Hvis det ikke har opsuget det hele )
Bland brøddet i farsen og arbejd den godt igennem.
Form farsen til 8 små eller 4 store bøffer.
Brun dem i lidt smør og læg dem i et ovnfast fad.
saucen:
Hæld tomatjuice eller flåede tomater med væde i en kasserolle tilsæt løg og bring blandingen i kog.
Udrør hvedemelet med lidt vand og pisk det i den kogende sauce.
Lad saucen koge sagte i ca 5 min.
Hæld saucen over bøffene og læg en osteskive på hver bøf.
Gratiner retten ved 250°C i ca 15 min. til osten er blevet let gylden.
Skal retten være extra lækker, kan tilsættes lidt rødvin i saucen og evt smørristede champignoner ( inden osten )