Logo

Italiensk lammegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g udbenet lammekød, bov eller nakke
3 bøftomater
4 gulerødder
4 løg
1 grøn chilipeber
6 fed hvidløg
50 g letsaltet flæsk
4 spsk olivenolie
1 ½ dl tør rødvin
¼ l. bouillon

Marinade:
¼ l. tør rødvin
2 spsk rødvinseddike
1 dl vand
1 stængel blegselleri
1 gulerod
2 tsk rosmarin
4 friske salvieblade
10 friske basilikumblade

Skær lammekødet i små terninger.
Bland marinaden af rødvin, eddike og vand.
Gør selleristængel og gulerod i stand og skær begge dele meget småt ud.
Rosmarinen knuses, salvie- og basilikumbladene skylles og hakkes fint.
Alle de fintskårne og hakkede ingredienser røres i marinaden.
Kødterningerne lægges ligeledes i marinaden og marinerer tildækket i 4
timer.

Tomaterne skoldes, flås og skæres i små stykker.
Gulerødderne skrabes og skæres i tynde skiver .
Løgene pilles, de tre af dem skæres i skiver, det fjerde i ganske små
terninger.
Den grønne chilipeber vaskes, befris for kerner og hakkes fint.
2 hvidløgsfed pilles og hakkes fint.
Flæsket skæres i små terninger.
Tag kødet op af marinaden og lad det dryppe godt af.
Varm olien i en stor stegegryde, smelt flæsketerningerne af og tilsæt så
de hakkede løg, hvidløgsfed og halvdelen af den hakkede chilipeber.
Når flæsket er blevet gyldenbrunt, kommes lammekødet i gryden og
brunes i ca. 5 minutter under omrøring.
Kom så vin, tomater, løgskiver og gulerødder i gryden.
Pil resten af hvidløgsfedene og pres dem ud over det hele .
Lad det snurre for svag varme i 40 minutter.
Når væden er fordampet, tilsættes bouillon lidt efter lidt, og resten af
den hakkede chilipeber røres i.
Smag retten til med salt, inden den serveres meget varmt.
Hertil passer ristede brødskiver , som er gnedet med hvidløg og drysset
med salt og peber.
Brødskiverne lægges i bunden af suppetallerkner og henover øses
lammegryden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.661 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her