Logo

Irish stew i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Irish stew i trykkoger


Irsk gryderet er en berømt irsk gryderet, men dens sammensætning er genstand for tvist. Purister fastholder, at de eneste acceptable og traditionelle ingredienser er får eller lam, kartofler, løg og vand. Andre vil tilføje sådanne emner som gulerødder, majroer og perlebyg.


Retten simrer langsomt i op til to timer. Lam er den dominerende ingrediens, fordi den økonomiske betydning af lam lå i deres uld og mælk. Irsk gryderet er produktet af en kulinarisk tradition, der næsten udelukkende var på madlavning over åben ild. Det ser ud til, at irsk gryderet blev anerkendt så tidligt som omkring år 1800.


#

500 g lammekød skåret i terninger
1 lille hvidkålshoved
3-4 gulerødder
1-2 porrer
1 løg
1 selleri
500 g kartofler
lidt muskatnød revet
salt og peber
hakket persille
1½-3 kopper vand eller suppe


Svits kødet let i den åbne trykkoger og spæd med 1 ½-3 kopper vand / suppe.
Luk gryden og kog ca 8 minutter.
Afkøl gryden og luk den op.
Kontroller, om der stadig er nok væde i gryden.
Kom de snittede grønsagerne og de øvrige ingredienser i i gryden og ryst det hele godt sammen.
Luk gryden igen og kog endnu 5-7 minutter.
Afkøl gryden og luk den op.
Smag retten til og drys med hakket persille.
Server retten med salat.


Irish stew i trykkoger





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.912 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her