Denne ret blev sidst prøvet 5. april med bulgur og
hjemmebagt brød, og med godt resultat og der var gode hjemmebagte påskemuffins
Undlad cayennepeber, hvis du ikke vil have retten spicy, men blot krydret.
Servering til 4 personer
# Ingredienser
Marinade:
2 fed hvidløg
cayennepeber
2 spsk olivenolie
2 tsk salt
2 spsk garam masala (Indisk krydderi)
3 spsk fint revet frisk ingefær
1 dl yoghurt 10 %
800 g lammekød skåret i tern, gerne af kølle
Sauce:
2 spsk olivenolie
2 spsk smør
1 aubergine
500 g tomater
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk fint revet frisk ingefær
4 dl mosede tomater
1 spsk stødt gurkemeje
lidt chili eller garam masala, hvis du lyster
lidt salt
250 g babyspinat
100 g smuttede mandler
Tilbehør:
lidt fintsnittet ingefær
citronbåde
kogte ris
chutney
* Fremgangsmåde
Marinade:
1. Riv eller pres hvidløget.
Bland hvidløg, chili, olie, salt, garam masala, ingefær,
yoghurt og citron sammen i en frysepose, og kom lammet i posen.
Massér grundigt, og lad kødet trække i 10 minutter på
køkkenbordet eller op til natten over i køleskab.
2. Tag kødet op af marinaden (gem marinaden) og brun det i
olie og smør i en stor, dyb gryde.
3. Skær aubergine og tomater i tern og hak løget.
4. Kom aubergine i gryden med lam, og lad dem falde sammen.
De skal ikke brune. Kom tomater ved, når du begynder at
mangle væde, og tilsæt løg.
5. Riv ingefær og hvidløg fint og kom det i retten sammen
med mosede tomater og resten af marinaden.
6. Tilsæt gurkemeje og sæt låg på og lad retten simre i 1-1½
time, eller til kødet er mørt og saucen jævn.
Tilsæt et par dl vand undervejs og rør jævnligt.
7. Smag til med ekstra krydderier, hvis behov, samt salt og
peber.
8. Kom spinat og smuttede mandler i lige inden servering og
varm kort op.
9. Servér straks toppet med ingefær og med kogte ris,
citronbåde og chutney til.
Tips: Du kan også servere bulgur og hjemmebagt brød.