Logo

Indisk lammegryde med ananasris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indisk lammegryde med ananasris

 

800 g lammekød fra kølle eller bov.

1 ½ tsk stødt sød chili

2 tsk stødt rosenpaprika

1 tsk stødt koriander

1 tsk stødt spidskommen

½ tsk gurkemeje

½ tsk salt

2 løg

2 spsk olie

1 stang kanel

2 laurbærblade

3 hele nelliker

1 ds groft hakkede tomater

1 spsk citronsaft

1 fed knust hvidløg

1 tsk salt samt peber

Ananasris:

1 ds ananas

3 spsk rosiner

½ spsk olie

2-3 forårsløg

1 spsk olie

30 g cashewnødder

1 tsk stødt sød chili

240 g (3 dl) basmati ris

5 dl grønsagsbouillon.

 

A. Kødet skæres i terninger 2x2 cm.

Krydderierne røres sammen og blandes med køet i en skål.

Sættes i køleskab i ca 1 time.

B. Løgene hakkes groft.

Svitses i olien sammen med kanel, laurbærblade og nelliker i 1-2 min.
Kødet tilsættes og brunes under omrøring.

Dernæst tilsættes tomater, citronsaft og hvidløg.

 

C. Retten simrer under låg i ca. 45 min til kødet er mørt.

Smages til med salt og peber.

Ananasris:
Ananasstykkerne skæres i terninger.

Svitses med rosinerne i olien i 2-3 min. og stilles til side.

Forårsløgene renses og skæres i skiver.

Svitses i olien i 2-3 min.

Nødder, chili og ris svitses med i 1-2 min.

Bouillonen hældes ved og bringes i kog.

Risene simrer i 15 min. under låg.
De sidste 5 min. tilsættes ananas og rosiner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her