800 g lammekød fra kølle eller bov.
1 ½ tsk stødt sød chili
2 tsk stødt rosenpaprika
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk gurkemeje
½ tsk salt
2 løg
2 spsk olie
1 stang kanel
2 laurbærblade
3 hele nelliker
1 ds groft hakkede tomater
1 spsk citronsaft
1 fed knust hvidløg
1 tsk salt samt peber
Ananasris:
1 ds ananas
3 spsk rosiner
½ spsk olie
2-3 forårsløg
1 spsk olie
30 g cashewnødder
1 tsk stødt sød chili
240 g (3 dl) basmati ris
5 dl grønsagsbouillon.
A. Kødet skæres i terninger 2x2 cm.
Krydderierne røres sammen og blandes med køet i en skål.
Sættes i køleskab i ca 1 time.
B. Løgene hakkes groft.
Svitses i olien sammen med kanel, laurbærblade og nelliker i 1-2 min.
Kødet tilsættes og brunes under omrøring.
Dernæst tilsættes tomater, citronsaft og hvidløg.
C. Retten simrer under låg i ca. 45 min til kødet er mørt.
Smages til med salt og peber.
Ananasris:
Ananasstykkerne skæres i terninger.
Svitses med rosinerne i olien i 2-3 min. og stilles til side.
Forårsløgene renses og skæres i skiver.
Svitses i olien i 2-3 min.
Nødder, chili og ris svitses med i 1-2 min.
Bouillonen hældes ved og bringes i kog.
Risene simrer i 15 min. under låg.
De sidste 5 min. tilsættes ananas og rosiner.