garam masala er en indisk krydderiblanding, der giver
kyllingen en pikant smag. Det søde punktum er en enkel dessert med hårde kager,
creme og friske kirsebær, der er i sæson netop nu.
Indisk kylling med
yoghurt og rissalat
Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: 30 min. Kødet er
fryse-egnet. (4 personer)
#
500 g kyllingebryst uden skind og ben
3 dl græsk yoghurt 10%
2-3 tsk garam masala (se tips)
2 fed hvidløg (knuste)
1 spsk frisk ingefær (fintrevet)
1 spsk groft havsalt
frisk koriander
Rissalat:
5 dl kogte ris (ca. 2½ dl rå ris)
1 agurk (terninger)
4-5 tomater (terninger)
1 bundt forårsløg (snittet)
2 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike
Tilbehør: brød og feldsalat
*
Tænd ovnen på 160 °C.
Rør yoghurt sammen med garam masala, hvidløg, ingefær og
salt.
Vend kyllingebrysterne i yoghurtblandingen og læg dem på en
bageplade med bagepapir.
Sæt dem i ovnen i ca. 30 min., til kødet er gennemstegt.
Bland ingredienserne til rissalaten.
Server den indiske kyllingeret med rissalat, brød og
feldsalat.
TIPS: Rissalaten kan laves af en rest ris fra dagen før. Du
kan planlægge at koge ekstra ris og nyde dem varme den ene dag og bruge resten
i salat dagen efter.
garam masala er et indisk blandingskrydderi, der kan købes i
velassorterede supermarkeder eller hos etniske købmænd
Bland din egen Masala af 2 spsk korianderfrø, 1 spsk hel
spidskommen, 10 hele kardemommefrø, 2 cm kanelstang, 10 sorte peberkorn, 6 hele
nelliker.
Rist alle krydderierne et par min. på en varm pande.
Stød krydderierne i en morter eller krydderikværn.
Kirsebær-dessert med
chokolade
Arbejdstid: 20 min. Trækketid: ca. 1 time. Ikke fryse-egnet.
(4 personer)
#
300-400 g friske kirsebær
(eller 250 g syltede kirsebær uden sten de smager ofte
kraftigere end friske)
100 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
12 biscotti (hårde italienske kager, eller makroner)
frisk rød basilikum
*
Skyl kirsebærrene og udsten dem.
Hak chokoladen groft.
Pisk fløden til blødt skum.
Bland kirsebær med chokolade og flødeskum.
Anret cremen i portionsglas sammen med kagerne.
Lad evt. desserterne trække i 1 time før servering.
Pynt med basilikum.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin