4 friske franske perlehønsbryster (ca.160 g pr. )
1 stor gulerod
½ knoldselleri
1 kvist timian
100 g bacon (ikke skiver)
1 æg
Start med at tænde for ovnen på 225°C.
Befri baconstykket for sværen og skær det i små tern.
Skyl grønsagerne og skær gulerod og porre i ½ cm tykke skiver og fennikel og selleri i tilsvarende stykker.
Damp så bacon og grønsager i 1 dl vand i ca. 5 min. (grønsagerne må endelig ikke blive bløde) og hæld det hele op i et ovnfast fad til afkøling.
Når grønsagerne er kølet af, krydres perlehønebrysterne med salt og peber og timian og lægges ovenpå.
Fadet dækkes nu med den tyndt udrullede butterdej, som smøres med det sammenpiskede æg. Sæt fadet i ovnen ved 225° og bag retten ca. 40 min.