2-3 store hornfiskefiletter
2 syrlige æbler
lidt citronsaft
1-2 spsk fintrevet peberrod
evt. lidt hakket persille
3 spsk hvedemel og salt og peber
50 g smør
1 stort bundt bredbladet eller alm. persille
Tilbehør:
kartofler
evt. grønsager
citron
Tør fisken godt og klip finnerne af.
Skær hver filet i 2-3 stykker.
Skræl evt. æblerne og riv dem groft.
Bland straks med citronsaft og fintrevet peberrod. vend evt. persille i. Læg lidt på hvert stykke fisk og fold dem én gang.
Vend dem i krydret hvedemel.
Steg dem i halvdelen af smørret.
Hold på dem mens de brunes på begge sider, så de ikke åbner sig.
Tag dem af og hold dem varme.
Skyl persillen og nip stilkene fra.
Tør dem og rist den hurtigt sprød i resten af smørret.
Kom lidt citronsaft på.
Server fisken med den sprøde persille, smørret og små kartofler.
Har du været rigtig heldig på en fisketur, kan du stege flere hornfisk på samme måde og lægge dem i en eddikelage til frokost dagen efter.