Smager af ferie, strand og hav - havtaske på spid - spis noget godt i aften
700 g havtaskefilet
æbleeddike
125 g lange ris
havsalt
8 stængler citrongræs
200 g gulerødder
300 g kålrabi
100 g sukkerærter
2 forårsløg
1 gul peberfrugt
3 spsk solsikkeolie
friskkværnet peber
*
A. Skyl fisken, dryp lidt eddike over og skær den i stykker.
Kog risene i saltet vand.
Skyl citrongræsset og fjern det yderste lag.
Rens grønsagerne og skær dem i tynde strimler
B. Varm olien op og svits grønsagerne i 3 min.
Stik fiskestykkerne på citrongræsstænglerne, læg dem på grønsagerne, krydr med salt og peber og lad det simre under låg i 10 min.
Hæld vandet fra risene og server dem til fisken.
C. Serveres med ris eller pasta.
Tips: Havtaske er en meget fin, men også dyr fisk. Man kan også tilberede retten med de billigere rødfisk, kabliau eller havkat.
Pr portion 1691/404 kl/kcal. 38 g protein. 10 g fedt. 34 g kulhydrat. 4 g fibre