4 ret tykke skiver hamburgerryg
smør eller margarine
4 bananer
¼ tsk stødt ingefær
2 tomater
125 g mild, fed ost
Tilbehør: salat af 3 julesalathoveder, 1 bdt purløg, Fransk marinade - se Tillæg, flute
*
Puds kødet af og lad koteletterne blive gyldne i smør eller margarine.
Læg dem i ildfast fad og fordel de udskivede bananer på koteletterne.
Drys med stødt ingefær og dæk med tynde tomatskiver.
Høvl osten over og gratiner retten i en 250°C varm ovn i ca. 15 minutter.
Server koteletterne straks med salat af tyndt skåret julesalat og finklippet purløg.
Venetiansk kage
3 æg
125 g sukker
85 g hvedemel
1 tsk bagepulver (strøget)
smør og rasp til formen
4 spsk kaffelikør
400 g kvark
2 æggeblommer
5 spsk flormelis
1 spsk kakao
*
Pisk æggene godt med sukkeret og sigt hvedemel og bagepulver i.
Bland dejen forsigtigt og kom den i en lille (18 cm), velsmurt, raspdrysset springform.
Stil formen i en 200°C varm ovn og bag kagen i ca. ½ time.
Sluk og lad kagen stå ½ time i ovndøren, inden den tages ud af formen og anbringes på bagerist.
Del den kolde kage i 2 bunde og dryp dem med kaffelikør.
Rør kvark og æggeblommer sammen med sigtet flormelis og 1 spsk kakao.
Smør halvdelen på den underste bund og læg den anden bund over.
Bred resten af kvarkmassen på kagens kant og sigt 2 spsk flormelis på overfladen.
Stil kagen mindst 3 timer i køleskabet - gerne natten over - inden serveringen.