Logo

Hakkebøf med appelsin-gremolata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hakkebøf med appelsin-gremolata

 

Her er saftige hakkebøffer fulgt af tykke balsamico-stegte rødløgsskiver og en frisk gremolata af hvidløg, persille og appelsinskal.

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 18 min. Ikke fryseegnet.  2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

300 g magert, hakket oksekød

2 rødløg

2 spsk balsamico

2½ spsk olie

1 fed hvidløg

1 bdt persille

1 usprøjtet appelsin

salt og peber

Tilbehør: bagte kartofler eller risotto

*

 

Ælt kødet sammen med lidt salt og peber og form det til to bøffer.

Pil rødløgene og skær dem hver i 4-5 tykke skiver.

Stik en tandstik igennem hver skive.

Læg dem i et fad sammen med bøfferne.

Pisk balsamico og olie sammen med lidt salt og peber og hæld det over.

Lad det trække 10-15 min.

 

Hak hvidløgsfeddet fint og bland det med 2-3 spsk hakket persille og fintrevet appelsinskal.

Dup bøfferne tørre og steg dem som på en varm pande med olie 3-4 min. på hver side.

Tag dem af panden og hold dem varme.

Steg løgene på panden 5-8 min.

Anret med appelsin-gremolata og det valgte tilbehør.

 

TIPS: Pres appelsinen og drik saften, under madlavningen.

Gremolata er den lækre blanding af hvidløg, citronskal og persille, som italienerne bruger til Osso Buco.

 

Se mere tilbehør her: kartofler, ris, dampede grønsager eller brød

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her