6 personer. Trykkoger: 15 min. - alm. gryde: 1-2 timer.
# Ingredienser
50 g bacon, i tern
4 løg, 200 g hakket
1 fed hvidløg, knust
1 peberfrugt, i tern
500 g skært oksekød, i små tern
2-3 spsk paprika, edelsüss (eller 1 spsk edelsüss og ½ tsk rosenpaprika)
1 spsk koncentreret tomatpuré
2 spsk salt
½ tsk kommen
½ tsk merian
2 l vand, kogende
3 kartofler, i små tern
4 spsk hvedemel
50 g smør/margarine
* Tilberedning
Rist baconterninger og svits løg og peberfrugt i fedtet uden at det tager farve.
Tilsæt kød, alle krydderier og kogende vand.
Luk gryden og trykkog 10 minutter - afkøl hurtigt.
Tilsæt kartoflerne og trykkog yderligere 5 minutter afkøl hurtigt eller langsomt.
Jævn suppen med smørbolle rørt af de 4 spsk hvedemel og 50 g smør eller margarine.